Pierś kurczaka w gyrosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • przyprawa gyros

    1 opakowanie
  • olej do smażenia

    2 duże łyzki
  • ryż

    1 woreczek
  • pieczarki

    15 dag
  • masło

    1 łyżka
  • pieczarki marynowane

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka pokroić w paski, wsypać przyprawę gyros , wymieszać i odstawić na 1 godzinę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przełożyć mięso i usmażyć.
Ryż ugotować wg opisu na opakowaniu, świeże pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na patelni, na której smażone było mięso, wymieszać je z ugotowanym ryżem i łyżką masła.
Mięso i ryż wyłożyć na talerze i podawać z marynowanymi pieczarkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 27.07.2016 11:21
pyszne mięsko i smaczny obiadek z nim.
ben-ka 20.07.2016 23:16
I szybkie :)
adelajda 17.07.2016 11:29
Smaczny obiadek
olkaaa 16.07.2016 21:44
Bardzo lubię
Bernadeta1 16.07.2016 20:32
moje ulubione jedzonko
IKrakowianka 16.07.2016 19:09
fajny pomysł
w mojej kuchni 16.07.2016 16:27
pyszne danie
Franciszek 16.07.2016 10:58
dobry obiad
mysza75 16.07.2016 09:45
pyszny gyros
Madzai 16.07.2016 09:41
Super danie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat