Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w gyrosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
przyprawa gyros 1 opakowanie
olej do smażenia 2 duże łyzki
ryż 1 woreczek
pieczarki 15 dag
masło 1 łyżka
pieczarki marynowane wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w gyrosie

Pierś kurczaka pokroić w paski, wsypać przyprawę gyros , wymieszać i odstawić na 1 godzinę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przełożyć mięso i usmażyć.
Ryż ugotować wg opisu na opakowaniu, świeże pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na patelni, na której smażone było mięso, wymieszać je z ugotowanym ryżem i łyżką masła.
Mięso i ryż wyłożyć na talerze i podawać z marynowanymi pieczarkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 27.07.2016 11:21
pyszne mięsko i smaczny obiadek z nim.
ben-ka 20.07.2016 23:16
I szybkie :)
adelajda 17.07.2016 11:29
Smaczny obiadek
olkaaa 16.07.2016 21:44
Bardzo lubię
Bernadeta1 16.07.2016 20:32
moje ulubione jedzonko
IKrakowianka 16.07.2016 19:09
fajny pomysł
w mojej kuchni 16.07.2016 16:27
pyszne danie
Franciszek 16.07.2016 10:58
dobry obiad
mysza75 16.07.2016 09:45
pyszny gyros
Madzai 16.07.2016 09:41
Super danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak