Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna,
marchewka 1 szt,
pietruszka 1 szt,
seler korzeniowy kawałek,
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 op na 2 - 2,5 litra wody,
Liść lubczyku suszony Prymat 1 gałązka,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kostka rosołowa 1 szt,
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku,
cukier szczypta
sok z cytryny 1/2 szt,
jajka ugotowane na twardo 2 do dekoracji,
natka pietruszki do dekoracji,

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w galarecie

kurczaka opłukać, gotować w lekko osolonej wodzie, dodać kostkę rosołową drobiową, obrane pokrojone warzywa.
Gotować do miękkości kurczaka i warzyw, dodając gałązkę lubczyku może być mrożony,
Warzywa i kurczaka wyjąc z wywaru, kurczaka pokroić lub po prostu porwać widelcem na mniejsze kawałki ułożyć na półmisku lub w salaterce udekorować według uznania,
Żelatynę namoczyć w szklance zimnej wody aż do napęcznienia,
Napęczniałą żelatynę wlać do gorącego bulionu dokładnie mieszając do rozpuszczenia żelatyny, doprawić pieprzem, przyprawą uniwersalną do smaku oraz sokiem z cytryny,
Przestudzonym wywarem zalać mięso i warzywa,
Schłodzić w lodówce kilka godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.03.2017 21:02
Bardzo dobre
Bożena Matuszczyk 23.03.2017 17:24
Dziękuję wszystkim za miłe komentarze.;)
Janina 23.03.2017 16:36
Pyszności; ))
mirosława4 23.03.2017 09:32
bardzo lubię
gosia56 23.03.2017 08:38
bardzo lubię takie jedzonko;)
Babeczka35 23.03.2017 06:46
Bardzo smacznie.
jagoda5913 23.03.2017 00:36
super przystawka
gusia1000 22.03.2017 23:47
Też to jedzenie lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak