Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka saute marynowana w szałwii

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 podwójna
oliwa 3 łyżki
szałwia świeżą 6 listków
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka saute marynowana w szałwii

Pierś kurczaka dzielimy na 2 części, myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem.
Przygotowujemy marynatę: szałwię rozdrabniamy w moździerz, łączymy ją z oliwą, pieprzem, papryką i solą.
Przygotowaną marynatą nacieramy pierś kurczaka, mięso przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na minimum 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanej patelni. oliwa z marynaty powinna wystarczyć do smażenia, w razie potrzeby należy odrobinę dolać. Danie podajemy na ciepło z ziemniakami lub ryżem. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 17.01.2014 17:13
mięsko mniam mniam
TEtalicha 09.05.2013 20:26
wygląda super
teresa18 10.04.2013 20:22
ciekawy dodatek, u nas rzadko spotykany z szałwi
fotoviderek 06.04.2013 09:06
Super pomysł na kurczaka :)
beniaminek 05.04.2013 13:41
fajne danie
Megg 05.04.2013 12:42
oj musi być smaczna bo tak właśnie wygląda :)
gosia56 05.04.2013 10:57
napewno pyszne
Paolcia 05.04.2013 10:48
przepysznie wygląda :)
Rafał3 05.04.2013 10:41
pyszne polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak