Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka na słodko z białym serem i żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztkui
biały ser 2 grube plastry
cynamon Prymat
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
borówka ze słoika
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka na słodko z białym serem i żurawiną

Kurczaka roztłuc tłuczkiem, dobrze doprawić tymiankiem, cynamonem, słodką papryką, solą i pieprzem. Do środka włożyć plaster sera i trochę suszonej żurawiny. Zawinąć, znowu posypać przyprawami. Wsadzić do żaroodpornego naczynia i piec 20-25 minut w 190 stopniach. Podawać ze słodką borówką ze słoika i ryżem naturalnym. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 02.11.2013 15:45
super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak