Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka faszerowana pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 4 sztuki
pieczarki 50 dag
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
ser żółty 1/2 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka faszerowana pieczarkami

Piersi kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem, lekko przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki obieramy i kroimy bardzo drobno, a cebulę kroimy w kostkę. Następnie smażymy na oleju. Na każdy kotlet z piersi nakładamy łyżkę lub więcej farszu z pieczarek i cebuli, do którego ścieramy na tarce żółty ser. Zawijamy i formujemy w dłoniach. Obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z surówką lub według upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak