Pierś kurczaka faszerowana kapustą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1
  • pieczarki

    2-3
  • cebula

    1/2
  • sól

    do maku
  • olej do smażenia

  • majeranek

    szczypta
  • jajko

    1
  • kapusta pekińska

    4-5 liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś oczyścić i długim nożem zrobić otwór wzdłuż kawałka.
Cebulę drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, dodać drobno pokrojone pieczarki i pokrojone w kostkę liście kapusty, przysmażyć wszystko ok 7-10 min odparować, doprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem.. wystudzić, dodać jajko i wymieszać. Nadziać mięso i ułożyć na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju, przyrumienić z każdej strony.. zmniejszyć ogień, podlać odrobiną wody i pod przykryciem dusić ok 15 min. Podawać z pomidorem i ogórkiem oraz sosem z jogurtu Greckiego.Jogurt ok 200 gr wymieszać z chrzanem ok 1-2 łyżeczki , doprawić solą .. Podać obok mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 07.06.2011 21:32
pychota
gosia47-47 07.05.2011 19:08
super
wiola28a 29.04.2011 16:39
pyszności
cukiereczek 17.02.2011 11:03
super
cukiereczek 17.02.2011 11:03
super
Monika192 27.12.2010 20:13
Swietny przepis, uwielbiam kurczaka
anja3107 28.10.2010 13:05
coś pysznego
aginaa 08.10.2010 12:18
smaczne
Ewa99 30.09.2010 16:00
Uwielbiam kurczaka dlatego nie ma takiej opcji abym ominęła ten przepis :_)
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:59
wypróbowane polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat