Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka faszerowana kapustą i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1
pieczarki 2-3
cebula 1/2
sól do maku
olej do smażenia
majeranek szczypta
jajko 1
kapusta pekińska 4-5 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka faszerowana kapustą i pieczarkami

Pierś oczyścić i długim nożem zrobić otwór wzdłuż kawałka.
Cebulę drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, dodać drobno pokrojone pieczarki i pokrojone w kostkę liście kapusty, przysmażyć wszystko ok 7-10 min odparować, doprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem.. wystudzić, dodać jajko i wymieszać. Nadziać mięso i ułożyć na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju, przyrumienić z każdej strony.. zmniejszyć ogień, podlać odrobiną wody i pod przykryciem dusić ok 15 min. Podawać z pomidorem i ogórkiem oraz sosem z jogurtu Greckiego.Jogurt ok 200 gr wymieszać z chrzanem ok 1-2 łyżeczki , doprawić solą .. Podać obok mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.06.2011 21:32
pychota
gosia47-47 07.05.2011 19:08
super
wiola28a 29.04.2011 16:39
pyszności
cukiereczek 17.02.2011 11:03
super
cukiereczek 17.02.2011 11:03
super
Monika192 27.12.2010 20:13
Swietny przepis, uwielbiam kurczaka
anja3107 28.10.2010 13:05
coś pysznego
aginaa 08.10.2010 12:18
smaczne
Ewa99 30.09.2010 16:00
Uwielbiam kurczaka dlatego nie ma takiej opcji abym ominęła ten przepis :_)
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:59
wypróbowane polecam
bietka 19.09.2010 08:18
Przepis warty wypróbowania:)
dragonfly 02.09.2010 16:05
wygląda znakomicie ! :)
gacopierz23 01.09.2010 21:55
Lubię kurczaka i kapustę więc trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak