pierś kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1,8 kg
  • majonez

    400 ml
  • por

    5 sztuk
  • ser żółty

    20 dag
  • sól do smaku

  • tymianek

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • ketchup pikantny

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pierś kurczaka  foto
pierś z kurczaka kroimy w kostkę, wykładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - pierś kurczaka  foto
smarujemy ketchupem, posypujemy mieszanką połączonych ze sobą ziół i wyciśniętym czosnkiem. Zioła; tak każdego po jednej łyżeczce. Następnie wykładamy posiekanego pora.
Krok 3 - pierś kurczaka  foto
posypujemy znowu mieszanką ziół.
Krok 4 - pierś kurczaka  foto
wykładamy majonez.
Krok 5 - pierś kurczaka  foto
łyżką go wygładzamy by był równomiernie rozłożony.
Krok 6 - pierś kurczaka  foto
posypujemy resztką ziół . i pieprzem.
Krok 7 - pierś kurczaka  foto
tak wygląda z boku
Krok 8 - pierś kurczaka  foto
przykrywamy góra naczynia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temp 200 stopni aż mięso będzie bardzo mięciutkie oraz por również.
Krok 9 - pierś kurczaka  foto
smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izka192 16.06.2014 21:02
bardzo fajnie podana pierś
gosia561 16.06.2014 16:16
świetna sprawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat