Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka

mic
3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1,8 kg
majonez 400 ml
por 5 sztuk
ser żółty 20 dag
sól do smaku
tymianek do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
majeranek do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
ketchup pikantny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka

Kroki postępowania

1
pierś z kurczaka kroimy w kostkę, wykładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 1 - pierś kurczaka  foto
2
smarujemy ketchupem, posypujemy mieszanką połączonych ze sobą ziół i wyciśniętym czosnkiem. Zioła; tak każdego po jednej łyżeczce. Następnie wykładamy posiekanego pora.
Krok 2 - pierś kurczaka  foto
3
posypujemy znowu mieszanką ziół.
Krok 3 - pierś kurczaka  foto
4
wykładamy majonez.
Krok 4 - pierś kurczaka  foto
5
łyżką go wygładzamy by był równomiernie rozłożony.
Krok 5 - pierś kurczaka  foto
6
posypujemy resztką ziół . i pieprzem.
Krok 6 - pierś kurczaka  foto
7
tak wygląda z boku
Krok 7 - pierś kurczaka  foto
8
przykrywamy góra naczynia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temp 200 stopni aż mięso będzie bardzo mięciutkie oraz por również.
Krok 8 - pierś kurczaka  foto
9
smacznego
Krok 9 - pierś kurczaka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 16.06.2014 21:02
bardzo fajnie podana pierś
gosia561 16.06.2014 16:16
świetna sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak