Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kaczki z figami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kaczki 2 szt
figi 8 szt
malłe cebulki 2 szkl
zielony pieprz z zalewy 1 łyżeczka
masło 2 łyzki
cukier 1 łyżka
sól 1 szczypta
mielony pieprz 1 szczypta
wino czerwone wytrawne 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kaczki z figami

Piersi natrzeć sola i pieprzem, włożyć na patelnie bez tłuszczu, smażyć po 5 min z każdej strony. Włożyć do brytfanki, piec ok 40 min w temp 150 stopni. Cebulki obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu powstałym z pieczenia kaczki. Podlać winem. Dodać zmiażdżony zielony pieprz, przyprawić sola i pieprzem. Figi przekroić na pól. Masło rozgrzać wraz z cukrem, obsmażyć figi, aż cukier całkiem je pokryje. Piersi podawać z makaronem, sosem i figami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 15.12.2011 18:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak