Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kaczki w pomarańczowej nucie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kaczki 2 szt
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
sok z pomarańczy 1 szt
mąka ziemniaczana 1/2 łyżeczki
wino musujące 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kaczki w pomarańczowej nucie

Kroki postępowania

1
Nacinamy pierś po stronie skóry na krzyż, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie rumienimy z każdej strony. Odlewamy wytopiony tłuszcz i podlewamy białym winem. Gdy połowa odparuje, wciskamy sok z pomarańczy. Gotujemy jeszcze chwilkę i wyciągamy mięso.
Krok 1 - Pierś kaczki w pomarańczowej nucie foto
2
Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozmieszaną w trochę wody.
Krok 2 - Pierś kaczki w pomarańczowej nucie foto
3
Mięso podajemy pokrojone ułożone na sosie
Krok 3 - Pierś kaczki w pomarańczowej nucie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 21.01.2014 15:21
kusi smakiem
Rafał10 14.01.2014 15:58
świetna! Super dodatek tego wina :)
Olga_SK 14.01.2014 13:42
Wykwintnie :)
Rysia 14.01.2014 12:33
Kaczka w soku pomarańczowym,bardzo dobry smak.
Sylwia26 14.01.2014 11:48
ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak