Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka z piekarnika

5.0
(117)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepis na pyszną, aromatyczną pierś z indyka. Świetnie smakuje i na ciepło, jako gwiazda obiadu, i na zimno - pokrojona w plastry i ułożona na kanapce. 

Składniki:

Lista składników

pierś z indyka 1 sztuka

Marynata

sos sojowy 5 łyżek
oliwa 1/3 szklanki
miód wielokwiatowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 szczypty
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka z piekarnika

1. Wszystkie składniki marynaty wymieszać.

2. Umytą, osuszoną pierś natrzeć dokładnie marynatą, odstawić w szklanym naczyniu pod przykryciem do lodówki na co najmniej 4 godziny.

3. Po tym czasie, przełożyć mięso do woreczka do pieczenia razem z marynatą.

4. Szczelnie zapiąć woreczek klipsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania.

5. Piec w temperaturze 190 stopni przez 60-70 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć woreczek, żeby pierś się zrumieniła.

6. Pierś podawać na ciepło polaną sosem albo na zimno na kanapki.
SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.02.2015 08:29
smaczne mięsko
Bernadeta1 07.01.2015 19:24
zawsze smaczne mięsko
Janina 07.01.2015 16:38
Smaczne mięsko;)
Justi2401 07.01.2015 15:44
Mniam pyszne i zdrowe mięsko :)
Agnieszka-87-25 07.01.2015 15:06
smaczne to
erym 07.01.2015 14:10
pieknie wypieczona...
w mojej kuchni 07.01.2015 13:40
pysznie wygląda to danie..
Sroczka 07.01.2015 13:20
Jakie pyszne mięsko, zjadłabym na obiad.
gosia1988 07.01.2015 12:43
Smaczne mięsko na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak