Pierś indyka z piekarnika

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Przepis na pyszną, aromatyczną pierś z indyka. Świetnie smakuje i na ciepło, jako gwiazda obiadu, i na zimno - pokrojona w plastry i ułożona na kanapce. 

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pierś z indyka

    1 sztuka

Marynata

  • sos sojowy

    5 łyżek
  • oliwa

    1/3 szklanki
  • miód wielokwiatowy

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 szczypty
  • Rozmaryn suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Wszystkie składniki marynaty wymieszać.

2. Umytą, osuszoną pierś natrzeć dokładnie marynatą, odstawić w szklanym naczyniu pod przykryciem do lodówki na co najmniej 4 godziny.

3. Po tym czasie, przełożyć mięso do woreczka do pieczenia razem z marynatą.

4. Szczelnie zapiąć woreczek klipsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania.

5. Piec w temperaturze 190 stopni przez 60-70 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć woreczek, żeby pierś się zrumieniła.

6. Pierś podawać na ciepło polaną sosem albo na zimno na kanapki.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 22.02.2015 08:29
smaczne mięsko
Bernadeta1 07.01.2015 19:24
zawsze smaczne mięsko
Janina 07.01.2015 16:38
Smaczne mięsko;)
Justi2401 07.01.2015 15:44
Mniam pyszne i zdrowe mięsko :)
Agnieszka-87-25 07.01.2015 15:06
smaczne to
erym 07.01.2015 14:10
pieknie wypieczona...
w mojej kuchni 07.01.2015 13:40
pysznie wygląda to danie..
Sroczka 07.01.2015 13:20
Jakie pyszne mięsko, zjadłabym na obiad.
gosia1988 07.01.2015 12:43
Smaczne mięsko na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat