Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
pierś z indyka
1 sztuka
Marynata
-
sos sojowy
5 łyżek -
oliwa
1/3 szklanki -
miód wielokwiatowy
2 łyżki -
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
Papryka ostra mielona Prymat
2 szczypty -
Rozmaryn suszony Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
Sposób przygotowania
Umytą, osuszoną pierś natrzeć, dokładnie marynatą, odstawić w szklanym naczyniu pod przykryciem do lodówki na co najmniej 4 godziny.
Po tym czasie, przełożyć mięso do woreczka do pieczenia razem z marynatą.
Szczelnie zapiąć woreczek klipsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Piec w temperaturze 190 stopni 60 - 7- minut, ostatnie 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć woreczek żeby pierś się zrumieniła.
Podawać polaną sosem na ciepło albo na zimno na kanapki.
SMACZNEGO!!!!!!
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się