Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka z gorgonzolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dość duży filet indyczy
opakowanie gorgonzoli
marynata musztardowa gotowa
oliwa
olej
Musztarda sarepska Prymat
czosnek
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka z gorgonzolą

Filet oczyścić,osuszyć.Nożem wyciąć w środku kieszeń.Ser pokruszyć i nafaszerować nim mięso.Spiąć wykałaczkami.Proszek z marynaty wymieszać z oliwą,3ząbkami czosnku(wg gustu),tymiankiem,kilkoma kroplami octu i łyżeczką musztardy.Posmarować mięso i schować do lodówki na ok 2-3h.Polać odrobiną oleju i piec w200stopniach ok godz(kilka razy przewracać w trakcie pieczenia),zostawić po upieczeniu na kilka min w zamkniętym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.02.2011 08:27
fajna
iwona332 27.12.2010 00:15
super
polly66 10.10.2010 20:50
kolejne \"nowe\" ulubione danie mężusia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak