Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIerś indyka w chrupiącej panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 5-6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
płatki kukurydziane 1/2 szklanki
jaja 2 sztuki
sól wg uznania
przyprawa uniwersalna wg uznania
olej do smażenia
indyk 500 gram
sos worcester 1-2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: PIerś indyka w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
Pierś z indyka umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Włożyć do woreczka i delikatnie zbić tłuczkiem. Oprószyc solą, pieprzem i przyprawa uniwersalną (u mnie vegeta)
Krok 1 - PIerś indyka w chrupiącej panierce foto
2
Jajka rozmieszać z łyżką wody i sosem worcestershire. Płatki włożyć do woreczka i rozgnieść przy pomocy wałka. Wymieszać z bułką tartą.
Kotlety oprószyć mąką, panierować w jajku i bułce tartej.
Krok 2 - PIerś indyka w chrupiącej panierce foto
3
Smażyc na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 3 - PIerś indyka w chrupiącej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.02.2014 10:49
pyszne jedzonko
ONY_za_kare 03.11.2013 12:35
smaczny obiadek!
Alex_M 02.11.2013 14:55
pyszne kotleciki :)
Marta11 01.11.2013 19:50
pyszne kotlety
marianp20 01.11.2013 19:29
super pomysł
dodi 01.11.2013 17:59
musi być pyszne
Czarnula87 01.11.2013 16:49
smakowite kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak