Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka na pieczarkach pod warzywami Agi
Paprykę czerwoną, ziemniaki i marchew kroimy na cienkie paski o długości około 5 cm. Najpierw na patelnię z łyżką oleju kładziemy marchew i ją dusimy, po 5 minutach dodajemy paprykę, gdy zmięknie dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w pół plastry, następnie oliwki, gdy wszystko się udusi odgarniamy na bok i na środek kładziemy pokrojone ziemniaki by się podsmażyły,najlepiej robić to w woku. Solimy do smaku.
Pieczarki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki, smażymy na oleju aż zmniejszą objętość i dodajemy ser żółty, na małym ogniu dajemy mu się stopić i zmieszać z pieczarkami. W tym samym czasie smażymy mięso.
Trzeba wyczuć moment, żeby wszystko zrobiło się w jednym czasie.
NA talerzu układamy kolejno pieczarki z serem, na to mięso i przykrywamy mieszanką warzyw.