Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka na pieczarkach pod warzywami Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Spód

olej do smażenia
pieczarki 4 duże
ser żółty starty garść

Mięso

pierś z indyka 250 gram
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Nakrycie warzywne

papryka czerwona 1/2
ziemniaki 3 średnie
cebula czerwona 1 mała
oliwki zielone kilka
marchew 1 mała

Porada

Danie jest wysokokaloryczne ale przepyszne.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka na pieczarkach pod warzywami Agi

Mięso kroimy na nie za duże kotleciki, panierujemy solą, pieprzem, papryką ostrą i pieprzem ziołowym i odstawiamy na czas do przygotowania reszty dania.
Paprykę czerwoną, ziemniaki i marchew kroimy na cienkie paski o długości około 5 cm. Najpierw na patelnię z łyżką oleju kładziemy marchew i ją dusimy, po 5 minutach dodajemy paprykę, gdy zmięknie dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w pół plastry, następnie oliwki, gdy wszystko się udusi odgarniamy na bok i na środek kładziemy pokrojone ziemniaki by się podsmażyły,najlepiej robić to w woku. Solimy do smaku.
Pieczarki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki, smażymy na oleju aż zmniejszą objętość i dodajemy ser żółty, na małym ogniu dajemy mu się stopić i zmieszać z pieczarkami. W tym samym czasie smażymy mięso.
Trzeba wyczuć moment, żeby wszystko zrobiło się w jednym czasie.
NA talerzu układamy kolejno pieczarki z serem, na to mięso i przykrywamy mieszanką warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 05.12.2015 08:01
wygląda smakowicie
Łukasz15 04.12.2015 21:28
Bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak