pierś indycza z porem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś indycza

    200 g
  • por

  • burak

  • jabłko

  • ziemniaki

    3 sztuki
  • olej

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

gotuję ziemniaki. Pierś indyczą smaruję olejem, oprószam pieprzem , posypuję pokrojonym porem i zawijam w folię . Piekę w piekarniku, obsypując wcześniej pieprzem . Buraka gotuję, studzę i ścieram na tarce, jak i jabłko. Buraka i jabłko mieszam ze sobą i doprawiam do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sznycel 04.08.2012 12:03
ja też lubię
ziutula 04.08.2012 09:52
lubię pory z drobiem...
andżelika1 03.08.2012 21:38
na uroczysty obiad pasuje i smakuje !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat