Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indycza w mgnieniy oka gotowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
majonez 1 łyżka
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
przypprawa bałkańska 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sól 4 łyżka
czosnek 2 ząbki
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indycza w mgnieniy oka gotowa

Do wody dodać wszystkie przyprawy oraz majonez.
Wymieszać a potem zagotować i wystudzić.
Jak wywar ostygnie włożyć do niego umyte mięso i zagotować.
Gotować 5 minut i zostawić na noc do wystygnięcia.
Rano ponownie zagotować i gotować znowu 5 minut.
Zostawić do wystygnięcia.
Potem wyjąć mięso z wody posmarować musztardą rosyjską i polać odrobiną miodu i zapiec w piekarniku ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.02.2012 22:50
jaka piękna taka soczysta
stokrotka 16.02.2012 19:20
fajny przepis
czekoladka_m 16.02.2012 18:06
Wygląda tak apetycznie, że aż ślinka leci:):

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak