Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś gęsia z miodem i cytryną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś gęsia 1
miód 3 łyżki
olej 5 łyżek
cytryna 0,5 szt
czosnek ząbki 6 sztuk
sól
pieprz
majeranek 1 łyzka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś gęsia z miodem i cytryną

Kroki postępowania

1
Podwójną pierś z gęsi oczyszczamy, czosnek obieramy, a do miseczki przekładamy miód.
Krok 1 - Pierś gęsia z miodem i cytryną foto
2
Do miodu wciskamy ząbki czosnku oraz sok z cytryny, dodajemy olej oraz łyżeczkę soli, sporo pieprzu, majeranek, liście i ziele angielskie (po 2 sztuki) - marynatę bardzo dokładnie mieszamy
Krok 2 - Pierś gęsia z miodem i cytryną foto
3
Pierś od strony skóry nacinamy w kilku miejscach, dzięki czemu marynata najdzie w głąb mięsa. Pierś nacieramy dokładnie marynatą i odstawiamy na noc do lodówki.
Krok 3 - Pierś gęsia z miodem i cytryną foto
4
Pieczemy w rękawie kuchennym przez ok 60 minut.
Krok 4 - Pierś gęsia z miodem i cytryną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 02.02.2013 15:03
przepyszny obiadek
EWI 02.02.2013 14:51
podoba mi się
EWI 02.02.2013 14:51
podoba mi się
babajaga1969 02.02.2013 14:09
i to jest obiadek - pyszne :)
jasiek 02.02.2013 13:42
ciekawa
Laila2786 02.02.2013 13:20
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak