Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś faszerowana śliwką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
sól do smaku
olej 1,5 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka

Lista składników

pierś z kurczaka 4 sztuki
śliwki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś faszerowana śliwką

Kroki postępowania

1
Piersi oczyścić, umyć, osuszyć, zrobić kieszonkę.
Krok 1 - Pierś faszerowana śliwką foto
2
połówkami sliwek ( nie rozmrażać jeżeli używamy zmrożonych) wypełnić kieszonki.
Krok 2 - Pierś faszerowana śliwką foto
3
za pomoca wykałaczek, spiąć piersi by śliwki nie wyleciały.
Krok 3 - Pierś faszerowana śliwką foto
4
Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nimi piersi kurczaka, odłożyć na o 30 min do lodówki. Przełożyć piersi do patelki podlanej olejem, można także włożyć kilka śliwek luzem. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Krok 4 - Pierś faszerowana śliwką foto
5
U mnie pierś podana z ziemniakami, polana powstałym sosem ze śliweczek.

Smacznego :)
Krok 5 - Pierś faszerowana śliwką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 02.06.2015 21:05
przepyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak