Pierś faszerowana śliwką

Pierś faszerowana śliwką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • pieprz

  • sól do smaku

  • olej

    1,5 łyżki
  • Rozmaryn suszony Prymat

    1 łyżeczka

Lista składników

  • pierś z kurczaka

    4 sztuki
  • śliwki

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś faszerowana śliwką foto
Piersi oczyścić, umyć, osuszyć, zrobić kieszonkę.
Krok 2 - Pierś faszerowana śliwką foto
połówkami sliwek ( nie rozmrażać jeżeli używamy zmrożonych) wypełnić kieszonki.
Krok 3 - Pierś faszerowana śliwką foto
za pomoca wykałaczek, spiąć piersi by śliwki nie wyleciały.
Krok 4 - Pierś faszerowana śliwką foto
Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nimi piersi kurczaka, odłożyć na o 30 min do lodówki. Przełożyć piersi do patelki podlanej olejem, można także włożyć kilka śliwek luzem. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Krok 5 - Pierś faszerowana śliwką foto
U mnie pierś podana z ziemniakami, polana powstałym sosem ze śliweczek.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 02.06.2015 21:05
przepyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat