Pierś faszerowana oliwkami

Pierś faszerowana oliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • oliwki zielone

    1/2 szklanki
  • feta

    100 g
  • pesto

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka dokładnie umyć, za pomocą noża zrobić nacięcie w środku każdej piersi. Powinna powstać wąska kieszeń wzdłuż całej piersi.
Oliwki, mogą być nadziewane papryką, pokroić w plasterki, fetę pokroić w kostkę.
Faszerować piersi fetą i oliwkami.
Piersi posmarować pesto i oliwą. Można posypać też odrobiną ziół prowansalskich. Zostawić na co najmniej godzinę.
Piec w 180 stopniach ok 30 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 22.07.2011 14:13
jesczcze takich nie jadlam muszę spróbować
banditka 06.03.2011 18:05
musze wyprobowac :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat