Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś faszerowana na ryżu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składnik główny

pierś drobiowa 4 sztuki
ser feta 1/2 kostki
orzech włoski 3 łyżki
suszoa śliwka 50 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
śmietana 18 proc 3 łyżki

składniki dodatkowe

ryż suchy 330 ml
pomdory w puszce 400 gram
rosół drobiowy 600 ml

Przepis i sposób przygotowania na: pierś faszerowana na ryżu

Mięso opłukałam , odsączyłam, ponacinałam przez środek tworząc kieszenie, natarłam solą i papryką słodką .
Śliwki i orzechy posiekałam , wymieszałam z serem feta i śmietaną , tak przygotowanym farszem napełniłam kieszonki.
Ryż opłukałam, odsączyłam wymieszałam z rozdrobnionymi pomidorami.
Blachę wysmarowałam olejem, Na spód ułożyłam ryż, na nim filety. Każdy filet udekorowałam orzechem i suszoną śliwką. zalałam rosołem. Piekłam pod przykryciem 1 godzinę w temperaturze 220 stopni (najlepiej tak długo aż w ryż wsiąknie cały rosół)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak