Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duża sztuka
grzyby świeże 55 gram
serek topiony 50 gram
kiełbasa wiejska 3 cm
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
masło 1 łyzka
mąka pszenna 1/2 szkalnki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
tymianek 1/4 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą

Kroki postępowania

1
Farsz: Cebulę obrać i pokroić w małą kosteczkę. Grzyby oczyścić i pokroić w małe kawałki. Na patelni roztopić masło i wrzucić cebulkę. Zeszklić. Dodać kozaki i smażyć do zmniejszenia przez grzyby objętości.
Krok 1 - Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą foto
2
Serek pokroić na kilka mniejszych kawałków i dodać na patelnię. Smażyć cały czas mieszając aż serek się rozpuści.
Krok 2 - Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą foto
3
Doprawić do smaku sosem, pieprzem i odrobiną soli. Dobrze wymieszać.Zdjąć z ognia i lekko przestudzić.
Krok 3 - Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą foto
4
Mięso: Mięso umyć, osuszyć i rozkroić jak książkę. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawić do smaku i nałożyć farsz grzybowo-serowy.
Krok 4 - Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą foto
5
Z kiełbasy zdjąć osłonkę i przekroić ją na pół. Ułożyć na farszu i ściśle zwinąć roladkę, spiąć wykałaczkami.
Krok 5 - Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą foto
6
Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia panierki, często obracając pakiecik aby panier się nie przypalił. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, smacznego!
Krok 6 - Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 12.03.2015 10:44
jakiem fajne nadzienie pycha coś dla mnie
Wacław 12.03.2015 10:25
pyszne danie obiadowe
monikaT83 12.03.2015 09:32
bardzo dziękuję:) bardzo lubię przygotowywać roladki, dzisiaj na obiad też będzie:-D
Agnieszka-87-25 12.03.2015 09:13
apetyczne danie
Aleksandra/Olcia 12.03.2015 09:01
super obiadek
Maridka19 12.03.2015 08:50
Pyszniutkie danie na obiad :)
erym 12.03.2015 08:14
mniam, slinka sama leci...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak