Pierś Faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    około 1kg
  • oliwki zielone

    kilka
  • bazylia

    kilka liści
  • mozzarella w kulce

  • sól do smaku

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • oliwa

  • masło do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś Faszerowana foto
Filet z kurczaka myjemy osuszamy.
Krok 2 - Pierś Faszerowana foto
Nacinamy w wzdłuż tak by powstała nam kieszonka. Solimy i pieprzymy z obu stron.
Krok 3 - Pierś Faszerowana foto
W kieszoneczkę wkładamy mozzarelle oliwki i całe liście bazylii. Spinamy wykałaczkami by nam się nie rozleciało.
Krok 4 - Pierś Faszerowana foto
Oliwki i mozzarelle kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 5 - Pierś Faszerowana foto
Posypujemy z obu stron papryczka chilli.
Krok 6 - Pierś Faszerowana foto
Na patelnie wlewamy oliwę i kawałek masła rozgrzewamy i podsmażamy na złoty kolor z obu stron.
Krok 7 - Pierś Faszerowana foto
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180stopni na około 25minut.
Krok 8 - Pierś Faszerowana foto
Podajemy z ziemniaczkami. Smacznego!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 14.07.2015 14:52
Podoba mi się, lubię faszerować piersi na różne sposoby, niestety u mnie w domu tylko ja lubię oliwki...
Kasiaaa 07.05.2015 16:49
Pyszna, pyszna, pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat