Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś Faszerowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka około 1kg
oliwki zielone kilka
bazylia kilka liści
mozzarella w kulce
sól do smaku
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś Faszerowana

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka myjemy osuszamy.
Krok 1 - Pierś Faszerowana foto
2
Nacinamy w wzdłuż tak by powstała nam kieszonka. Solimy i pieprzymy z obu stron.
Krok 2 - Pierś Faszerowana foto
3
W kieszoneczkę wkładamy mozzarelle oliwki i całe liście bazylii. Spinamy wykałaczkami by nam się nie rozleciało.
Krok 3 - Pierś Faszerowana foto
4
Oliwki i mozzarelle kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 4 - Pierś Faszerowana foto
5
Posypujemy z obu stron papryczka chilli.
Krok 5 - Pierś Faszerowana foto
6
Na patelnie wlewamy oliwę i kawałek masła rozgrzewamy i podsmażamy na złoty kolor z obu stron.
Krok 6 - Pierś Faszerowana foto
7
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180stopni na około 25minut.
Krok 7 - Pierś Faszerowana foto
8
Podajemy z ziemniaczkami. Smacznego!!!
Krok 8 - Pierś Faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 14.07.2015 14:52
Podoba mi się, lubię faszerować piersi na różne sposoby, niestety u mnie w domu tylko ja lubię oliwki...
Kasiaaa 07.05.2015 16:49
Pyszna, pyszna, pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak