Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Skłaniki na ciasto

mąka pszenna 40 dag
jajko 1
sól do smaku 1/2 płaska łyżeczka
woda letnia 1 szklanka

Składniki na farsz

szpinak świeży 40 dag
sól do smaku 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2
masło 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Na samym początku myjemy i osuszamy szpinak . Szpinak kroimy na mniejsze kawałki .
Krok 1 - Pierożki ze szpinakiem foto
2
Na rozgrzaną patelnię dajemy szpinak dodajemy sól oraz pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek . Całość mieszamy i podsmażamy 1-2 minuty .
Krok 2 - Pierożki ze szpinakiem foto
3
Wykonanie ciasta:
Mąkę dać na stolnicę ,wbić jajko, dodać sól i wodę. Lekko zamieszać nożem .
Krok 3 - Pierożki ze szpinakiem foto
4
Zagniatamy ciasto dobrze trzeba wyrobić i zagnieść.
Krok 4 - Pierożki ze szpinakiem foto
5
Następnie ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką koła. Gotowe pierogi zlepiamy.
Krok 5 - Pierożki ze szpinakiem foto
6
Gotowe pierogi wrzucamy do wrzącej i osolonej wody . Mieszamy i przykrywamy. Gdy pierogi wypłyną na wierch ściągamy pokrywkę i gotujemy jeszcze około 3-4 minut na wolnym ogniu.
Krok 6 - Pierożki ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.05.2015 08:36
bardzo dobre
Bernadeta1 27.05.2015 17:45
bardzo smaczne
Habibi 27.05.2015 15:12
Bardzo lubię pierogi ze szpinakiem :)
Futka 27.05.2015 13:30
Wyśmienite pierożki - pychoty! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak