Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie porcja
szynka kilka sztuk
szpinak 200 gram
ser feta 100 gram
ser ricotta 120 gram
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat odrobina
oregano 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżeczki
estragon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Szpinak myjemy i gotujemy przez ok 2 minuty. Wkładamy na sitko i odcedzamy z wody. Siekamy, władamy do miski, dodajemy ser feta, ricottę, przyprawy, oliwę i posiekaną szynkę Delikatnie mieszamy. Ciasto wyciągamy z lodówki i doprowadzamy do temperatury ok pokojowej. Nacinamy do kształtu kwadracików i na środek wkładamy odrobinę farszu.
Krok 1 - Pierożki ze szpinakiem foto
2
Zawijamy ciasto i zlepiamy w kształt pierożka.
Krok 2 - Pierożki ze szpinakiem foto
3
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Pierożki smarujemy jajkiem i wkładamy na ok 15 minut do piekarnika. Smacznego.
Krok 3 - Pierożki ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 23.08.2015 12:01
pyszności! Pochrupał bym ich troche
Poison1988 03.06.2013 20:14
uwielbiam takie pyszności z ciasta francuskiego! super! :)
Izabela77 03.06.2013 19:22
uwielbiam takie pierożki
Janina 03.06.2013 14:10
Dobre takie pierogi
msmors 03.06.2013 14:03
fajny przepis
Ania321 03.06.2013 13:35
coś co lubię :)
reniatka 03.06.2013 12:45
bardzo smakowicie wygląda
bogusia19 03.06.2013 12:05
bardzo lubię
Laila2786 03.06.2013 11:56
pyszności do schrupania, bardzo mi odpowiadają takie smaki
dodi 03.06.2013 11:53
nie tylko na obiad
dominikaz 03.06.2013 11:30
pyszne na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak