Pierożki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    porcja
  • szynka

    kilka sztuk
  • szpinak

    200 gram
  • ser feta

    100 gram
  • ser ricotta

    120 gram
  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

    odrobina
  • oregano

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    2 łyżeczki
  • estragon

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierożki ze szpinakiem foto
Szpinak myjemy i gotujemy przez ok 2 minuty. Wkładamy na sitko i odcedzamy z wody. Siekamy, władamy do miski, dodajemy ser feta, ricottę, przyprawy, oliwę i posiekaną szynkę Delikatnie mieszamy. Ciasto wyciągamy z lodówki i doprowadzamy do temperatury ok pokojowej. Nacinamy do kształtu kwadracików i na środek wkładamy odrobinę farszu.
Krok 2 - Pierożki ze szpinakiem foto
Zawijamy ciasto i zlepiamy w kształt pierożka.
Krok 3 - Pierożki ze szpinakiem foto
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Pierożki smarujemy jajkiem i wkładamy na ok 15 minut do piekarnika. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 23.08.2015 12:01
pyszności! Pochrupał bym ich troche
Poison1988 03.06.2013 20:14
uwielbiam takie pyszności z ciasta francuskiego! super! :)
Izabela77 03.06.2013 19:22
uwielbiam takie pierożki
Janina 03.06.2013 14:10
Dobre takie pierogi
msmors 03.06.2013 14:03
fajny przepis
Ania321 03.06.2013 13:35
coś co lubię :)
reniatka 03.06.2013 12:45
bardzo smakowicie wygląda
bogusia19 03.06.2013 12:05
bardzo lubię
Laila2786 03.06.2013 11:56
pyszności do schrupania, bardzo mi odpowiadają takie smaki
dodi 03.06.2013 11:53
nie tylko na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat