Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1-2 sztuki
por (biała część) 10 cm
cebula 1/2 sztuka
groszek zielony 1/2 szklanki
filet z kurczaka 150 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
serek śmietankowy 2 łyżki
ciasto francuskie 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z warzywami

Kroki postępowania

1
Marchewkę obieramy i kroimy w plastry. Cebulę obieramy i połówkę przekrajemy na pół. Dodajemy pora pokrojonego na plastry. Gotujemy na parze. Po 10 minutach gotowania dodajemy groszek (u mnie mrożony) i gotujemy jeszcze ok. 10monut. W drugim garnku gotujemy fileta ok. 20 minut.
Krok 1 - Pierożki z warzywami foto
2
Warzywa blendujemy chwilkę by zostały gródki.
Krok 2 - Pierożki z warzywami foto
3
Z ciasta francuskiego wycinamy kółka i sklejamy pierogi.
Krok 3 - Pierożki z warzywami foto
4
Przekładamy do miski. Mielimy również mięso. Dodajemy serek i doprawiamy ziołami prowansalskimi. Farsz dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Pierożki z warzywami foto
5
Pierożki układamy na papierze do pieczenia. Smarujemy mlekiem i nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180stopni. Dodajemy po przestygnięciu.
Krok 5 - Pierożki z warzywami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak