Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka tortowa
2 szklanki -
mąka kukurydziana
1 szkl -
jajko
1 szt -
kefir
1 szklanka -
masło
1 łyżka -
woda gorąca
0,5 szklanki -
sól do smaku
Nadzienie
-
ser biały
25 dag -
cukier waniliowy
1 łyżka ( z ziarenkami wanilii) -
brzoskwinie w puszce
1 szt -
cukier
do smaku
Dodatkowo
-
masło klarowane
-
cukier
Przepis i sposób przygotowania Pierożki z waniliowym serem i brzoskwiniami
Kroki postępowania







Podawać polane rumianym masłem i oprószone cukrem.
Komentarze (4)