Pierożki z sandacza na sosie z szyjek rakowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • sandacz

    300 gram
  • szyjki rakowe

    100 gram
  • jajko

    1 szt
  • śmietana 18-procentowa

    150 ml
  • sól

    do smaku
  • koperek

    1 peczek
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sandacza zmielić dodac jajko i odrobine śmietany.Doprawic solą pieprzem i sokiem z cytryny.Formować małe pierożki z farszem z ciasta francuskiego.Dogotującej śmietany dodac przyprawy koperek oraz szyjki rakowe.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 26.05.2011 18:32
smaczne pyszności
Barbara55 25.05.2011 15:32
to dopiero pierożki
Jaheira11 05.04.2011 23:14
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat