Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z BOCZKU, CEBULI I PORÓW

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 3 sztuki
boczek wędzony 150 gram
cebula 4 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
ciasto francuskie 1 opakowanie
oliwa 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z BOCZKU, CEBULI I PORÓW

Kroki postępowania

1
Cebulę obieram, kroję po czym podsmażam na patelni wraz z pokrojonym w paski boczkiem wędzonym. Na oddzielnej patelni podsmażam na oliwie pokrojone w półplasterki pory.
Krok 1 - PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z BOCZKU, CEBULI I PORÓW foto
2
Ciasto francuskie kroję w kwadraty i nakładam na każdym z nich łyżeczkę farszu powstałego z połączenia: cebuli, boczku i porów doprawionych papryką. Każdy kwadrat zlepiam albo składając go na pół, albo łącząc wszystkie brzegi.
Krok 2 - PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z BOCZKU, CEBULI I PORÓW foto
3
Przygotowane pierożki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190C na 30 minut.
Krok 3 - PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z BOCZKU, CEBULI I PORÓW foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 16.09.2014 16:09
smaczne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak