Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z mięsem i kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 4 dkg
sól
pieprz
kostka rosołowa
kapusta kiszona 1/2 kg
wieprzowina 30 (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z mięsem i kapustą

Wyrabiamy ciasto na pierogi. (w innych moich przepisach!). Kapustę gotujemy w odkrytym naczyniu, odcuskamy nadmiar wody i siekamy drobno. Siekamy w kostkę cebulkę, przysmażamy na maśle. Mięso mielimy, przyprawiamy pieprzem, solą i rosołkiem rospuzczonym w wodzie. Lepimy pierożki i gotujemy 3-4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 02.04.2011 14:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak