Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z makiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 2
kwaśna śmietana 3/4 szkl
białko 1
masa makowa 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z makiem

Na stolnicę wysypujemy mąkę, ścieramy margarynę na tarce o dużych oczkach, mieszamy z mąką, w środek dajemy żółtka, śmietanę i zagniatamy ciasto. Wałkujemy cienko i wykrawamy kółka. Na środek każdego dajemy łyżeczką porcje masy makowej i sklejamy. Brzegi dociskamy widelcem, maczamy w białku i siekanych orzechach. Pieczemy na złoto w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

probofka 07.01.2014 16:40
one muszą być pyszne :)
aniagdz 07.01.2014 10:14
oo nigdy nie jadłam z makiem, ciekawe:)
Patriszja
Patriszja 06.01.2014 22:46
smacznie wygląda :)
paulina2157 06.01.2014 22:35
o z makiem jeszcze nie robiłam apetyczne
SylwiaMagdaSabin 06.01.2014 22:24
Zachęcają wyglądem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak