Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z łososiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 250 g
łosoś filet 350 g
ser feta 1 op
jajko 2 szt
koper świeży 1 pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 400 g
woda ciepła 1 szklanka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z łososiem

Kroki postępowania

1
Łososia wędzonego siekamy. Filet z łososia czyścimy i gotujemy na parze, a następnie rozdrabniamy. Siekamy drobno koperek. Kroimy na kawałki ser feta. Dodajemy pieprz, jendo jajko i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Pierożki z łososiem foto
2
Przygotowujemy ciasto. Mąkę umeszczamy w głębokiej misce, dodajemy sól , 1 jajko i powoli stopniowo dodajemy wodę. Ugniatamy aż ciasto będzie odchodziło ładnie od rąk. Można dodać kilka kropli oliwy z oliwek i wtedy będzie ładniej odchodziło.
Krok 2 - Pierożki z łososiem foto
3
Ciasto rozwałkowujemy i umieszczamy na krążkach farsz. Gotujemy wodę i wrzucamy pierożki na wrzącą wodę. Gotujemy kilka minut. Smacznego :)
Krok 3 - Pierożki z łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak