Pierożki z łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    250 g
  • łosoś filet

    350 g
  • ser feta

    1 op
  • jajko

    2 szt
  • koper świeży

    1 pęczek
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • mąka pszenna

    400 g
  • woda ciepła

    1 szklanka
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierożki z łososiem foto
Łososia wędzonego siekamy. Filet z łososia czyścimy i gotujemy na parze, a następnie rozdrabniamy. Siekamy drobno koperek. Kroimy na kawałki ser feta. Dodajemy pieprz, jendo jajko i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Pierożki z łososiem foto
Przygotowujemy ciasto. Mąkę umeszczamy w głębokiej misce, dodajemy sól , 1 jajko i powoli stopniowo dodajemy wodę. Ugniatamy aż ciasto będzie odchodziło ładnie od rąk. Można dodać kilka kropli oliwy z oliwek i wtedy będzie ładniej odchodziło.
Krok 3 - Pierożki z łososiem foto
Ciasto rozwałkowujemy i umieszczamy na krążkach farsz. Gotujemy wodę i wrzucamy pierożki na wrzącą wodę. Gotujemy kilka minut. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat