Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z kaszy gryczanej

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto na pierogi

mąka pszenna 1 kg
sól do smaku
woda gazowana ok 1/2 l
jajko 2 szt

Farsz

kasza gryczana 3 paczki
woda ciepła
cebula 1 duża
ser biały 1/2 kg
Kmin rzymski mielony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z kaszy gryczanej

Kroki postępowania

1
Ciasto:
Mąkę przesiać do miski zrobić dołek,wbić jajko dać sól,,wlać wodę,zagnieść wolne ciasto,starannie wyrobić. rozwałkować i wykrawać krążki.
Krok 1 - Pierożki z kaszy gryczanej foto
2
Farsz:
Kaszę ugotować w wodzie według przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - Pierożki z kaszy gryczanej foto
3
Następnie cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na oleju,
Krok 3 - Pierożki z kaszy gryczanej foto
4
ser biały zmielić i wymieszać razem z kaszą, doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem a na koniec dajemy zioła i mieszamy wszystko razem.
Krok 4 - Pierożki z kaszy gryczanej foto
5
Nakładamy farsz na wycięte krążki ,zlepiamy
Krok 5 - Pierożki z kaszy gryczanej foto
6
Wodę zagotować i wrzucać gotowe pierogi na koniec można polać przysmażoną cebulką.
Krok 6 - Pierożki z kaszy gryczanej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.09.2015 17:21
Super pierogi.
hahanka 06.09.2015 20:24
ciekawy farsz
eliza135 31.08.2015 12:40
Zatem musisz koniecznie wypróbować :)
eliza135 31.08.2015 12:38
Dziękuję za zwrócenie uwagi. Już poprawione :)
mysia12 31.08.2015 12:25
Jeszcze takich nie jadłam
halina17 30.08.2015 18:52
Powinno być "pierożki " a nie pieroszki .........:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak