Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z jabłkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
palma 1 kostka
drożdże 7 dag
śmietana 1 szklanka
jajko 1 sztuka
jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z jabłkami.

Wszystkie składniki ciasta wyrobic jak na pierogi.Musi byc miękkie.Jabłka obrac,pokroic na cwiartki.Ciasto rozwałkowac,wyciąc krążki,nakładac cwiartki jabłek i sklejac pierożki.Posmarowac ciastka rozmąconym jajem,posypac cukrem i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.10.2011 12:59
fajny przepis
irenka 06.08.2011 13:47
świetny przepis,chyba skuszę się i upiekę
Dorota59 22.07.2011 13:45
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak