Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pierożki z gyrosem

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna
1,5 kg
margaryna
1,5 kostki
drożdże
15 dkg
cukier
3-4 łyżeczki
sól
1,5 łyżeczki
Sklep Prymat
mleko
3 szklanki
Farsz:
pierś z kurczaka
1 kg
przyprawa gyros
1 opakowanie
cebula
3 duże
kukurydza
1 puszka
papryka czerwona
2 sztuki
pieczarki
1 kg
żółty ser
30 dkg
oregano
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z gyrosem

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Drożdże rozpuścić w szklance ciepłego mleka z cukrem i posypane łyżeczką mąki. Ciasto zagnieść jak na pierogi.
Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i wymieszać z przyprawą gyros. Cebulę pokroić w talarki, paprykę w kostkę. Pieczarki pokroić i przesmażyć. Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Piersi z kurczaka podsmażyć, następnie dodać pieczarki, kukurydzę, paprykę, cebulę i chwile smażyć.
Do zimnego farszu dodać starty ser.
Ciasto wałkować na grubość około 1 cm i formować pierogi.
Piec około 15 min. w temp. 150 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.07.2013 09:13
fantastyczne
anemon 28.08.2012 12:25
Bardzo pomysłowy farsz do pierogów.
Rafał10 24.08.2012 19:25
PYYYYCHOTA!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak