Pierożki z grzybami z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 płat
  • grzyby leśne

    300 g
  • cebula

    2 sztuki
  • masło

    1 łyzka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć i ugotować (wystarczy 15 min) a następnie pokroić na drobne kawałki. Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni z łyżką masła, doprawić do smaku. Dodać grzyby i dusić razem pod przykryciem przez ok. 10 min. Farsz gotowy. Z ciasta francuskie wycinać szklanką koła. Na środku każdego z nich ułożyć grzybowe nadzienie, złożyć i skleić ze sobą rogi. Delikatnie. Pierogi zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok 180 st C przez ok. 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 12.01.2015 21:21
na pewno smaczne :)
msmors 21.01.2013 20:58
ciekawy przepis
Cynamonka 21.01.2013 20:03
musi być pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat