Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
margaryna 125 g
smietana1 1/2 szklanki
drożdże 25 g
kapusta kiszona 30 dag
pieczarki 20 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z farszem

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać z solą dodać margarynę , śmietanę i drożdże zagnieść ciasto .
Krok 1 - Pierożki z farszem foto
2
Kapustę kiszoną poszatkować i ugotować . Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach . Podsmażyć na patelni do miękkości doprawić solą i pieprzem połączyć z kapustą kiszoną.
Krok 2 - Pierożki z farszem foto
3
Rozwałkować i wykrawać szklanką koła na środek kłaść farsz i zlepiać boki .
Krok 3 - Pierożki z farszem foto
4
. Takie pierożki kładziemy na blaszkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi
Krok 4 - Pierożki z farszem foto
5
pieczemy w temp. 180 C około 20-25 minut
Krok 5 - Pierożki z farszem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 07.07.2013 19:45
ale pyszne pierożki
RenataZ-et 16.01.2013 23:15
Bardzo apetyczne te pierożki - koniecznie muszę takie zrobić :)
Wafelek2601 01.01.2013 01:23
Bardzo dobre
Poison1988 28.12.2012 13:36
wyglądają przepysznie!
Monika58 28.12.2012 11:40
dobre
Anna133 28.12.2012 11:00
lubię takie smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak