Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki z dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3.5 szkl.
margaryna 1/4 kostki
żółtko jajek 3 szt.
mleko 1.5 szkl.
sól do smaku
olej do smażenia
dżem 1 słoik
mąka pszenna do podsypania

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki z dżemem

Drożdże rozpuścić w mleku.Margarynę posiekać razem z mąką,dodać żółtka i mleko.Wyrobić ciasto tak aby miało jednolitą konsystencje.Podsypać mąką.Rozwałkować(jak na pierogi),wycinać kółka(np.szklanką).W środek wkładać porcję ulubionego dżemu(wielkść dowolna)i sklejać pierożki.Smażyć w dużej ilości rozgrzanego tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 03.11.2012 18:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak