Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z brzoskwinią i syropem klonowym.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
woda ciepła 0,75 szklanki
sól
brzoskwinie 4 szt
syrop klonowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z brzoskwinią i syropem klonowym.

Kroki postępowania

1
Z mąki, wody i szczypty soli zagnieść elastyczne ciasto. Jeżeli trzeba dosypać mąki.
Ciasto cienko rozwałkować.
Krok 1 - Pierożki z brzoskwinią i syropem klonowym. foto
2
Wykroić krążki i na każdym ułożyć cząstkę obranej brzoskwini.
Krok 2 - Pierożki z brzoskwinią i syropem klonowym. foto
3
Pierożki skleić .
Krok 3 - Pierożki z brzoskwinią i syropem klonowym. foto
4
Gotować ,aż wypłyną + 1 minuta.
Krok 4 - Pierożki z brzoskwinią i syropem klonowym. foto
5
Bardzo lubię te brzoskwiniowe pierożki z syropem klonowym, suto polewam .
Krok 5 - Pierożki z brzoskwinią i syropem klonowym. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bazylka 05.07.2014 22:37
Cudowne ,takie słoneczne i smaczne.
stef 01.07.2014 18:19
A te smakują mi jeszcze bardziej.
Rysia 01.07.2014 15:14
Z brzoskwiniami i jeszcze syropem klonowym to prawdziwy rarytas.
V_kuchareczka 01.07.2014 14:59
na pewno są pyszne
stokrotka 01.07.2014 12:55
ciekawe, z brzoskwiniami jeszcze nie robiłam
usmiech 01.07.2014 10:08
dobry przepis
Malinka 01.07.2014 09:56
Z brzoskwiniami to dla mnie nowość, ale bardzo apetyczna! Czy zostało choć kilka sztuk? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak