Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki wiedeńskie

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 200 g
mąka 200 g
sól 1/4 łyżeczki
skórka starta z cytryny z 1/2 szt
konfitura morelowa 3 łyżki
białko 2 szt
cukier 3 łyżki
twarożek 200 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki wiedeńskie

ucieramy mąkę z masłem, dodajemy twaróg,skórkę cytrynową i sól. wyrabiamy ciasto i wkładamy na 1 godz do lodówki. wyciągamy, rozwałkowujemy na ok 1 cm, wykrawamy czworokąty ok 10x10cm, na środku dajemy konfitury, brzegi smarujemy białkiem i sklejamy w trójkąty.układamy na blasze, smarujemy białkiem, posypujemy cukrem pudrem i pieczemy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 29.11.2012 10:45
ekstra
Margo1 27.08.2012 12:12
bardzo smaczne
Krzysztof42 13.12.2011 15:47
jak pierożki to dobre
Anna152 15.10.2011 07:27
smacznosci
anja3107 29.07.2011 08:12
dobre
Edyta31 07.07.2011 01:37
nigdy takich nie jadłam, z chęcią spróbuję!
grazia1 17.05.2011 18:13
smaczne
edyta44 17.12.2010 17:22
pycha
monisia1977 10.10.2010 08:23
dobre
bogumiła3 29.09.2010 22:24
super
mehia 14.09.2010 18:23
interesujące :)
IZABELA29 03.06.2010 11:49
pewnie są pyszne
Jolanta41 23.05.2010 20:42
No chyba pychota! Do wykonania w jak najszybszym terminie!
IZABELA29 23.05.2010 11:08
lubię takie smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak