Pierożki smażone na oleju

Pierożki smażone na oleju

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • pieczarki

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pierś z kurczaka

    0,5 szt
  • olej do smażenia

przyprawy

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • przyprawa kebab- gyros Prymat

ciasto

  • mąka

    0,5 kg
  • sól

    15 gram
  • cukier

    15 gram
  • olej

    5 łużek
  • woda ciepła

    3/4 szkl
  • mleko

    1/4 szkl
  • drożdże

    1/4 kostki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierożki smażone na oleju

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierożki smażone na oleju foto
w niewielkiej ilości ciepłej wody rozrobić drożdże i dodać do nich 1 łyżeczkę cukru, odstawić do wyrośnięcia. Następnie połączyć wszystkie składniki i wyrobic ciasto. Odstawic do wyrośnięcia. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i oddzielnie posmażyć. Wrzucić do miski.
Krok 2 - Pierożki smażone na oleju foto
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i dodać przyprawę kebab-gyros. Następnie podsmażyć i jak ostygnie wrzucić do garnka w piczarkami
Krok 3 - Pierożki smażone na oleju foto
Paprykę również drobno pokroić i również wrzucić do garnka i dodać trochę kukurydzy z puszki do smaku. Wszystkie składniki połączyć i doprawić odrobiną soli i pieprzu
Krok 4 - Pierożki smażone na oleju foto
Ser drobno starkować. Wziąć niewielką ilość ciasta i rozwałkować. Ciasto smarujemy niewielką ilością koncentratu. Na wierzch kładziemy farsz i trochę starkowanego sera. Formujemy pierożki.
Krok 5 - Pierożki smażone na oleju foto
W niewielkim naczyniu rozgrzewamy olej i smażymy jak pączki (aż się zarumienią) Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ela15 08.03.2015 15:42
muszą być smaczne
Motorek 06.03.2015 08:13
na pewno smaczne
Jagódka77 02.01.2015 15:21
bardzo fajne pierozki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat