Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki smażone na oleju

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pierś z kurczaka 0,5 szt
olej do smażenia

przyprawy

sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa kebab- gyros Prymat

ciasto

mąka 0,5 kg
sól 15 gram
cukier 15 gram
olej 5 łużek
woda ciepła 3/4 szkl
mleko 1/4 szkl
drożdże 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki smażone na oleju

Kroki postępowania

1
w niewielkiej ilości ciepłej wody rozrobić drożdże i dodać do nich 1 łyżeczkę cukru, odstawić do wyrośnięcia. Następnie połączyć wszystkie składniki i wyrobic ciasto. Odstawic do wyrośnięcia. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i oddzielnie posmażyć. Wrzucić do miski.
Krok 1 - Pierożki smażone na oleju foto
2
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i dodać przyprawę kebab-gyros. Następnie podsmażyć i jak ostygnie wrzucić do garnka w piczarkami
Krok 2 - Pierożki smażone na oleju foto
3
Paprykę również drobno pokroić i również wrzucić do garnka i dodać trochę kukurydzy z puszki do smaku. Wszystkie składniki połączyć i doprawić odrobiną soli i pieprzu
Krok 3 - Pierożki smażone na oleju foto
4
Ser drobno starkować. Wziąć niewielką ilość ciasta i rozwałkować. Ciasto smarujemy niewielką ilością koncentratu. Na wierzch kładziemy farsz i trochę starkowanego sera. Formujemy pierożki.
Krok 4 - Pierożki smażone na oleju foto
5
W niewielkim naczyniu rozgrzewamy olej i smażymy jak pączki (aż się zarumienią) Smacznego
Krok 5 - Pierożki smażone na oleju foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.03.2015 15:42
muszą być smaczne
Motorek 06.03.2015 08:13
na pewno smaczne
Jagódka77 02.01.2015 15:21
bardzo fajne pierozki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak