Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki pieczone z kapustą
Kroki postępowania
Z kapusty odlewam wodę, i dodaję do niej przesmażoną cebulkę, ugotowane grzyby, dodaję łyżkę masła i chwilę jeszcze podsmażam.
Ciasto: | |
mąka wrocławska | 1/2 kg |
drożdże | 5 dkg |
śmietana kwaśna | 1/4 szklanki |
margaryna do pieczenia | 250 gram |
jajko | 2 jajka |
sól | 1 szczypta |
Farsz: | |
kapusta kiszona | 1 kg |
podgrzybki suszone | 10 dkg |
cebule | 2 sztuki |
sól, pieprz | 1 do smaku |
olej rzepakowy | 1 do smaku |
Dodatki: | |
kminek do posypania | 1 do smaku |
jajko | 1 sztuka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: