Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROŻKI MIĘSNO-PIECZARKOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
pieczarki 500 g
cebula 1-2 szt
mąka 3 szkl
sól do smaku
oliwa do smażenia
mąka 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROŻKI MIĘSNO-PIECZARKOWE

Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę i razem z mięsem obsmażamy na oliwie, dodajemy posiekaną drobno cebulę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i zagęszczamy mąką. Wszystko razem chwilę smażymy i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie zagniatamy mąkę wodą i z zimnym farszem lepimy pierożki. Gotowe wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy do wypłynięcia. Pyszne są również przypieczone na patelni.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.11.2012 08:46
super
SmacznaPyza 13.11.2012 23:51
pieczarki bez mycia - tylko obierasz? mięso jakie, z jakiego zwierzęcia? ile oliwy do smażenia? a ta mąka do farszu to już zupełnie nie zrozumiałe dla mnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak