Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki kurkowo-serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 30 dkg
cebula 1 szt.
ser pleśniowy 20 dkg
mąka 1/2 kg
jajko 1 szt.
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
woda letnia
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki kurkowo-serowe

Farsz: Kurki obgotować, pokroić wraz z cebulką i usmażyć. Odstawić do wystygnięcia, a następnie połączyć z rozdrobnionym serem pleśniowym i doprawić.

Ciasto:
Mąkę, jajko, szczyptę soli połączyć z taką ilością ciepłej wody, aby uzyskać ciasto konsystencji plasteliny. Rozwałkować ciasto, wykroić koła szklanką, nałożyć farsz i uformować pierożki.

Pierożki gotować ok. 10 min, odcedzić i podawać z masełkiem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 07.12.2010 13:37
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak