Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki drożdzowe czyli calzone ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
drożdże
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki drożdzowe czyli calzone ze szpinakiem

Ciasto:

pół kilo mąki

pół kostki drożdży

łyżka cukru

1,5 szkl.ciepłej wody

sól 4 łyżeczki

olej 1 łyzka



Drożcze rozpuszczamy w wodzie razem z cukrem i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Dodajemy mąkę i resztę składników wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia .



Farsz:



szpinak (może być mrożony) podsmazamy ze śmietana , czosnkiem, serem na patalni doprawiamy do smaku sola io pieprzem i zawijamy we wcześniej rozwałkowane ciasto.



Smaryjemy białkiem i pieczemy w 200*C przez ok 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 22.01.2012 21:23
chętnie bym skosztowała takiego dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak