Pierówki w ciescie

Pierówki w ciescie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    4 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • margaryna kostka

    1
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • żółtko jajek

    4
  • jajko

  • cynamon Prymat

    4 łyżeczki
  • cukier doncynamonu

    4 łyzki
  • jabłka

    10-12 papierówki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierówki w ciescie

Z mąki, cukru, tłuszczu i jajek oraz proszku do pieczenia zagnieść ciasto ręcznie. Jabłka wydrążyć usunąć gniazda nasienne i pestki. Otrzymanym ciastem zakleić dziurę od dołu i napełnić mieszanka cukru i cynamonu. Całe jabłko obkleić ciastem dookoła Ułożyć na blaszce i piec w 180 stopniach do rumianego koloru i skręcić na 100 stopni pozostawić jeszcze 20-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

MagdaXXX 10.10.2013 18:58
fajny deserek
jeta72 10.07.2013 11:36
muszą być pyszne!!!
m1monika 02.07.2013 07:58
bardzo lubię :-)
adelajda 25.06.2013 08:37
papierówek jeszcze nie zapiekałam
ankaryba 19.06.2013 15:02
mi smakują :-)
IwonaKa 07.06.2013 00:27
pycha deserek
gosia56 24.04.2013 17:37
napewno super
Alex_M 18.03.2013 13:47
pyszny deser!
Wafelek2601 24.02.2013 13:11
Super
Seba 17.01.2013 09:49
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat