Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ze szpinakiem i zmieniakami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda letnia 500 ml
jajko 1 szt
mąka 1 kg
sól
Farsz:
ziemniaki ugotowane 500 g
szpinak mrożony 300 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ze szpinakiem i zmieniakami

z podanych składników zarabiamy ciasto i odstawiamy pod ciepły talerzyk by odpoczęło , porcja ta wystacza na o 70 szt



Ziemniaki gotujemy ,po wystygnięciu mielimy w maszynce lub ubijamy na piree dodajemy szpinak ( rozmrożony ),doprawiamy do smaku :)

Ciasto wałkujemy na ok 3mm i wykrwamy kółka , następnie układamy farsz i zlepiamy pierogi ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 02.11.2012 16:43
Ja podsmażam pierogi i też sa super ;)
Iwusia 02.06.2012 18:04
lubię z tłuszczykiem
lolajna7 12.02.2012 20:36
muszę konieczne spróbować ze wzgl. na ten szpinak
emylka86 31.01.2012 11:16
mo?na je podsma?a?? czy gotowane lepsze?
Justa32 05.01.2012 11:36
na pewno pyszne
Anna133 19.12.2011 08:09
można polać tłuszczykiem lub śmietaną
Anna133 18.12.2011 08:09
są naprawdę smaczne ;)
Anna133 18.12.2011 08:09
kiedyś szpinak kojarzył nam się z wstrentnym jedzeniem , a dziś króluje wszędzie
kasia211 17.12.2011 10:07
wygląda smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak