Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem i serem feta

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto;

mąka pszenna
3 szkl,
sól
szczypta,
Sklep Prymat
woda gorąca

farsz;

szpinak mrożony
450 g,
ser feta
250 g,
ząbki czosnku
2- 3 ząbki,
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem i serem feta

Ciasto na pierożki;

mąkę przesiać do miski dodając większą szczyptę soli,następnie stopniowo dodawać gorącą wodę.

Zagnieść miękkie elastyczne ciasto.

Ciasto włożyć do miski obsypanej mąką.

Przykryć ścierką i odstawić na około 15 minut.

Farsz;

Szpinak włożyć do garnka i podgrzewać do rozmrożenia.

Wsypać rozkruszony ser feta , wymieszać.

Dodać obrany przeciśnięty czosnek.

Podsmażać do momentu wyparowania wody, mieszając od czasu do czasu.

Wsypać bułkę tartą,wymieszać i wystudzić.

Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykroić kółka.

Na kółka nakładać farsz zlepiając brzegi.

Gotować w osolonej wodzie.

Podawać polane masłem z podsmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 02.07.2017 21:21
Dziękuję Wam;)
gusia1000 02.07.2017 15:12
Dobre pierogi.
KORAL 02.07.2017 10:35
smaczne pierogi :)
JulkaTomeczek 02.07.2017 10:25
Pyszne pierogi
Justi2401 02.07.2017 09:57
Ale pyszne pierogi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak