Pierogi ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl
  • woda

    3\4 (wrząca)
  • woda zimna

    szkl 1\3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz:
1 opakowanie mrożonego szpinaku (lub świeży zmielony szpinak)
1 duża cebula
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka margaryny
10 dag startego żółtego sera
sól
pieprz
oregano i inne przyprawy do smaku

Mąkę wsypać do miski, zalać wrzącą wodą i następnie zaraz dolać zimną wodę. Składniki zamieszać drewnianą łyżką i odstawić na 20 minut. Następnie wyrobić ciasto. Cebulę pokroić w kostkę, wraz z margaryną włożyć do małego garnka, następnie dodać szpinak i zostawić na wolnym ogniu do rozmrożenia. Na koniec dodać zgniecione ząbki czosnku i doprawić do smaku przyprawami. Z ciasta wykrawać koła i nadziewać farszem szpinakowym. Gotować we wrzątku do wypłynięcia na wierzch (ok 5-8 minut).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 29.11.2012 22:54
dobre
Betka 30.10.2012 17:18
uwielbiam pierogi, naleśniki i makaron ze szpinakiem;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat