Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 kilogram
jajko 2 sztuki
olej 1/2 szklanki
sól łyżeczka
Farsz:
szpinak mrożony 1 opakowanie
ser biały 1 kostka
sól do smaku
pieprz do smaku
DODATKOWO:
olej do smażenia 5 łyżek
woda 400 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem

1. Rozmrażamy szpinak. Na patelnię z rozgrzanym olejem dajemy szpinak. Mieszamy. Dodajemy ser, sól i pieprz mieszamy. Podgrzewamy około 6 minut.

2. Na stolnicę dodajemy przesianą mąkę, jajka, wodę, olej i sól. Zagniatamy ciasto.

3. Ciasto rozwałkowujemy i wykrajamy szklanką krążki. Na krążkach układamy farsz i zlepiamy pierogi.

4. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i wkładamy pierogi. Gotujemy na wolnym ogniu, po wypłynięciu na wierzch nadal gotujemy około 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy nasze pierogi.

5. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy pierogi. Pierogi są gotowe gdy z obu stron mają złoty kolor.

Rada: Pierogi można podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 09.03.2014 00:28
Zgadza się:)
Margo1 06.03.2014 06:59
nie robiłam jeszcze ,ale na pewno są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak