Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
szpinak 400 g
ser biały 500 g
ząbek czosnku 3 szt
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Szpinak rozmrozić na patelni dodać trochę oleju i podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przestudzony dodać do sera, wymieszać i jeszcze raz doprawić według uznania.
Krok 1 - pierogi ze szpinakiem foto
2
Z pozostałych składników zagnieść ciasto na pierogi. Ciasto rozwałkować a następnie wycinać szklanką kółka nakładać farsz i lepić pierożki.
Krok 2 - pierogi ze szpinakiem foto
3
Pierogi ugotować w osolonej wodzie.
Krok 3 - pierogi ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 30.07.2013 10:50
jeszcze takich nie jadłam, ale chętnie bym spróbowała
Ola1984 30.07.2013 08:33
Jedne z moich ulubionych pierogów :) Ze szpinakiem uwielbiam :)
JOANNA16 30.07.2013 08:26
pychota)))))))
tomek18 30.07.2013 05:55
pyszne pierogi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak